Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΡΙΖΩ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Π. Μποσνάκης: «Στηρίζω την συνολική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ»


ΜΠΟΣΝΑΚΗΣ

«Στηρίζω το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ επαναδιαπραγμάτευσης για διαγραφή μέρους του χρέους και την εθνική διεκδίκηση των Κατοχικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα», υποστηρίζει σε ανοικτή του επιστολή ο κ. Παναγιώτης Μποσνάκης, καθηγητής Πανεπιστημίου, Πολιτικός Σύμβουλος Εξωτερικής Πολιτικής.
Όπως τονίζει, «στηρίζω την συνολική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για την άμεση αντιμετώπιση της βαθειάς ανθρωπιστικής κρίσης και την περιθωριοποίηση και περιφρόνηση της νεολαίας μας από την κατεστημένη καθεστωτική εξουσία της χώρας.
Η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίσιμο γεωπολιτικό σταυροδρόμι εν μέσω πολλών διεθνών ανακατατάξεων, γεγονός που καθιστά αναγκαία μία ιδιαίτερα συνετή και ενημερωμένη διεθνή εξωτερική πολιτική. Δεν στηρίζω κομματικές κυβερνήσεις αλλά μόνο συμμαχικές με γνώμονα το κατοχυρωμένο εθνικό συμφέρον και την αρραγή εθνική ασφάλεια και ενότητα. Και στο ΣΥΡΙΖΑ αυτή την στιγμή συνυπάρχει ένα τμήμα της συνεπούς ριζοσπαστικής Κεντροαριστεράς σε συνεργασία με ένα μεγάλο κομμάτι της Αριστεράς. Το σύνολο όμως των ψηφοφόρων του αποτελούν σεβαστό μείγμα Κεντροαριστεράς και Αριστεράς. Το άνοιγμα προς την Κεντροαριστερά πρέπει να εμβαθύνει μετά τις εκλογές, κάτι που αποτελεί απαραίτητο και αναγκαίο όρο στην μελλοντική διαχείρηση της Κυβερνητικής εξουσίας.
Η Ελλάδα εξέρχεται από μία πορεία 40 χρόνων δικομματισμού ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που σφράγισε τη χώρα και έκλεισε τον κύκλο της. Δεν θα στηρίξω καμμία ηγεμονία νέου δικομματισμού, εθνικής πόλωσης και συντεχνιακής διαπλοκής, αντίθετα θεωρώ την εθνική ενότητα και αλληλεγγύη ως αναγκαίο και απαραίτητο όρο για την υγιή και δημοκρατική πρόταση Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης της χώρας. Το μέλλον της Ελλάδας, όπως και της Ευρώπης, πρέπει να είναι ο Δημοκρατικός, Κοσμοπολιτικός, Φιλελεύθερος, Μετά-αστικός, δρόμος της μεγάλης και πλατιάς συμμαχίας της Κεντροαριστεράς με την Δημοκρατική και Μεταρρυθμιστική Αριστερά. Δεν στηρίζω το αστικό έθνος-κράτος αλλά το μετα-αστικό, μετα-εκσυγχρονιστικό, μετα-καπιταλιστικό παγκοσμιοποιημένο δίκτυο κοινωνιών και ευρύτερων ομοσπονδιών. Από αυτή την άποψη επιθυμώ την διεύρυνση της Ευρώπης, την άπρόσκοπτη συνεργασία με την Αμερική και την σύνδεση με την Ρωσσία και Κίνα, έναν διεθνοποιημένο πολιτισμό με οικουμενικά πολιτισμικά προτάγματα. Πιστεύω επίσης στην ομαλή επίλυση διενέξεων στην Μέση Ανατολή και τον Αραβικό Κόλπο χωρίς εθνικιστικές οξύτητες και θρησκευτικούς φανατισμούς. Είμαι κάθετα αντίθετος με την καλλιέργεια φασιστικού, ρατσιστικού, εθνικιστικού, αντισημιτικού και ισλαμιστικού πνεύματος εντός της Ευρώπης. Η Ευρώπη πρέπει να μπεί σε τροχιά Ανάπτυξης και Εργασίας και όχι Λιτότητας και Ανεργίας, γι΄αυτό πιστεύω και στηρίζω το άνοιγμα όλων των αγορών.
Στηρίζω τον ΣΥΡΙΖΑ για τους παρακάτω λόγους:
1) Διεκδίκηση διαγραφής μέρους του χρέους. Μπορεί να είναι εφικτό εαν συντρέξουν τουλάχιστον οι εξής δύο προυποθέσεις:
α) Το ζητήσει δυνατά και συναινετικά το σύνολο του πολιτικού κόσμου της χώρας, έναντι ισοβαρών ανταλλαγμάτων που θα προσφέρουμε
β) Το στηρίξουν οι ΗΠΑ, Γαλλία και Ιταλία.
2) Διεκδίκηση όλων των κατοχικών πολεμικών αποζημειώσεων από την Γερμανία προς την Ελλάδα, κατόπιν μίας συνετούς, εμπεριστατωμένης και επίμονης πολιτικής.
3) Για να γίνουν τομές εξυγίανσης και επανασχεδιασμού του Κράτους, αποκομμένου από την συντεχνιακή, πελατειακή και διαπλεκόμενη εως τώρα κυριαρχία.
4) Για να αντιμετωπιστεί επειγόντως και άμεσα η τεράστια ανθρωπιστική κρίση φτώχειας και στέρησης που μαστίζει τα κατώτερα λαικά στρώματα και την νεολαία, κάτι το οποίο πεισματικά αρνούνται τα σημερινά κόμματα της αστικής συντηρητικής εξουσίας.
Δεν πρόκειται να συναινέσω σε κανένα από τα παρακάτω θέματα:
1) Aναγνώριση χώρας με όνομα σύνθετο ή παράγωγο της Μακεδονίας
2) Αναγνώριση οιασδήποτε κατοχικής παρουσίας στην Βόρεια Κύπρο και αποδοχή οιουδήποτε σχεδίου διχοτόμησης που θα αμφισβητεί την εθνική κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας
3) Οιαδήποτε υποχώρηση στο θέμα των Κυπριακών και Ελληνικών Υδρογονανθράκων και την παράνομη διεκδίκησή τους από την Τουρκία
4) Οιαδήποτε συρρίκνωση ή καταπάτηση δικαιωμάτων του Ελληνισμού της Κωνσταντινουπόλεως, του Οικουμενικού Πατριαρχείου (και όλων των Πατριαρχείων μας απανταχού του Ελληνισμού), τον εμποδισμό λειτουργίας της Σχολής της Χάλκης, του Ελληνισμού της Ιμβρου και Τενέδου και εν γένει όλόκληρου του Ελληνισμού και των Χριστιανών εντός της Τουρκίας.
5) Την υπονόμευση ίδρυσης Κράτους του Κουρδιστάν, της αναγνώρισης γενοκτονίας των Αρμενίων, του Ολοκαύτωματος των Εβραίων, την ασφάλεια του Κράτους του Ισραήλ, τον διαμελισμό της Συρίας, και την καθ’ οιονδήποτε τρόπο εξάπλωση Ισλαμικής απειλής στην Μέση Ανατολή, Κεντρική Ασία, Βόρεια Αφρική, αλλά και μέσα στην Ευρώπη.
6) την καθ’ οιονδήποτε τρόπο απειλή της Εθνικής Ασφάλειας της Χώρας μας.
7) Δεν πρόκειται ποτέ να αμφισβητήσω απόφασεις του ΝΑΤΟ εφόσον αυτές δεν στρέφονται κατά των συμφερόντων της Χώρας μου. Θα επιδιώξω την καθ’ οιονδήποτε τρόπο αναβάθμιση της παρουσίας της χώρας μου εντός του ΝΑΤΟ και της ευρύτερης Δυτικής Συμμαχίας.
8) Η αξιοποίηση της Δημόσιας περιουσίας και τα Πανεπιστήμια θα πρέπει να λειτουργούν προς την απόλυτη βέλτιστη αποδοτικότητα των συμφερόντων της Χώρας και σύμφωνα με το νόμο των Αγορών και των Πολιτών. Δεν θα συνεργήσω στο μονοπώλιο Κρατικών Πανεπιστημίων και Νοσοκομείων αλλά ούτε και σε ανεξέλεκτη χρήση ιδιωτικών κερδοσκοπικών συμφερόντων επ’ αυτών.
Θέτω ως ανώτερο και πρωταρχικό όρο της Εξωτερικής μας Πολιτικής
1) την συμμαχία μας με το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την Ε.Ε.
2) την γεωπολιτική μας συμμαχία με Κύπρο, Ισραήλ, Αίγυπτο, Μάλτα και Ιταλία.
3) Πιστεύω ότι η χώρα μας πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε Συμφωνία Αμυντική και Στρατιωτική με την Βουλγαρία.
Θα συναινέσω άνευ δισταγμού στην καθ’ οιονδήποτε τρόπο και απο οπουδήποτε προερχομένη
1) της Επ’ Αγαπώ Σκοπώ οιαδήποτε στήριξης του Οικουμενικού Ορθόδοξου Χριστιανισμού, της Ελληνικής Γλώσσας, Παραδόσεων και Διαφύλαξης της Ελληνικής Κληρονομιάς και
2) Θα συντρέξω στην καθ’ οιανδήποτε Αρρωγή και Υποστήριξη του απανταχού Οικουμενικού Ελληνισμού και στον υπέρ Πατρίδος και του Γένους των Ελλήνων Αγώνα.
Κλείνοντας, θα ήθελα να δώσω μιά μεγάλη αγκαλιά σε όλους τους συναθρώπους μας που όλα αυτά τα χρόνια πόνεσαν, διαψεύστηκαν και πικράθηκαν, βρέθηκαν στη γωνία του δρόμου και χωρίς βοήθεια από οποιοδήποτε πολιτικό χώρο και άν προέρχονταν και να εύχηθώ ένα καλύτερο μέλλον για την Πατρίδα μας».
FavoriteΠροσθήκη στα "Αγαπημένα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου